Εντυπώσεις Επισκεπτών
Άγιος Αρτέμιος
Παραδοσιακές Οικίες Ημεροβίγλι, Σαντορίνη
TK: 84700
Tηλ.: 22860 24200
Fax: 22860 24290
Κιν.: 6944 969869
MHTE: 1144K134K0787400

info@aghiosartemios.gr
Στις Παραδοσιακές Οικίες «Άγιος Αρτέμιος» έχει γίνει κάθε προσπάθεια για να διατηρηθεί η μοναδική Κυκλαδική αρχιτεκτονική διατηρώντας ταυτόχρονα και την αρχική δομή του ιστορικού οικισμού του 15ου αιώνα. Οι παλιές σπηλιές που χρησιμοποιούνταν ως δωμάτια διαμονής για τους προσκυνητές, ένα οινοποιείο και οι στάβλοι έχουν αποκατασταθεί και μετατραπεί σε όμορφα διαμερίσματα.

Ο συνδυασμός της παλιάς εκκλησίας με τους κατάλευκους τοίχους των θολωτών δωματίων στο προαύλιο δημιουργούν ένα γαλήνιο, μυστηριακό συναίσθημα ενώ η ειδυλλιακή ατμόσφαιρα προσφέρει μια όαση χαλάρωσης.

Ο «Άγιος Αρτέμιος» βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού 1,5χλμ μετά τον Βούρβουλο ακολουθώτας τον δρόμο προς την Οία, απέχει μόλις 4 χλμ. από την πρωτεύουσα Φηρά και προσφέρει μια μαγευτική θέα στα λαμπερά νερά του Αιγαίου. Η ανατολή του ήλιου μέσα από τη θάλασσα είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Κοντά στον «Άγιο Αρτέμιο», οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις ήσυχες παραλίες τoυ Πορi, του Κολούμπου και των Μπαξέδων.

Εκτός από την παραθεριστική του χρήση, ο χώρος προσφέρεται και για δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων, σεμινάρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις ή εκδηλώσεις μόδας αλλά και για κάθε άλλη δραστηριότητα που απαιτεί ιδιαίτερης αισθητικής εσωτερική και εξωτερική υποδομή.
scrollup scrolldown